Ooglaserbehandeling - Wat is zoal mogelijk?

Ooglaserbehandeling.

Er zijn tegenwoordig vele toepassingen van de lasertechniek in de oogheelkunde. Er zijn dan ook vele behandelingen mogelijk met de ooglaser. De meest bekende zijn ongetwijfeld de LASIK en LASEK, maar ook behandelingen als EPI LASIK, Zyoptix,Artisan Lens, Bioptics, Conductieve Keratoplastiek, Intacs, Monovision, PRK (Photo Refractieve Keratectomie) zijn bekende laserbehandelingen. Laat u altijd eerst door een specialist informeren of een ooglaserbehandeling wel voor u geschikt is en zo ja welke behandeling dan het beste voor u geschikt is.

ooglaserbehandeling

LASIK

Veilig, snel, degelijk en betrouwbaar
Kenmerken van de LASIK laserbehandeling is zo goed als een pijnloze behandeling en het snelle herstel. Bij deze methode

worden allebei de ogen op één dag behandeld. Het is geschikt bij sterktes tussen -15 en +6 en cilindersterkte tot plusminus 6.

LASEK ooglaserbehandeling
Lasek is vooral geschikt wanneer door een afwijking aan de hoornvlies of als het hoornvlies te dun is en hierdoor LASIK niet

mogelijk is. Na de LASEK behandeling is er wel enige dagen sprake van lichtgevoeligheid en een pijnlijk gevoel. Bij deze

behandelmethode worden allebei de ogen op één dag behandeld. Het is geschikt bij sterktes tussen -1 en -6 en cilindersterkte

tot plusminus +3.

EPI-LASIK

Met deze ooglaserbehandeling kunnen bijna alle ogen op een veilige methode gelaserd worden. Het is een combinatie van Lasik en Lasek. EPI_LASIK wordt inmiddels uitgedragen als zou het beste van de technieken lasek en lasik combineren.
ooglaser behandeling

Bioptics ( Implantlens en Lasik behandeling)

Bioptics is een combinatie behandeling van een implantlens en Lasik-behandeling. Bioptics is geschikt voor hoge sterktes met cilinders. Er wordt altijd één oog behandeld wegens het omvangrijke vooronderzoek en behandeling. Na enige tijd wordt het andere oog behandeld. De genezing duurt ook langer.

Intralase Lasik ooglaserbehandeling (ook wel laseren zonder mes genoemd)

Bij intralase Lasik wordt het flapje gemaakt met de laser in plaats van met een mesje (microkeratome) zoals bij Lasik.
Het voordeel van Intralase Lasik is dat er veel preciezer kan worden gesneden dan bij de traditionele methode. Hierdoor is de kans op complicaties aanzienlijk verkleind.

Zyoptix (Wavefront) ooglaser behandeling

Dit is een zeer geavanceerde manier van ooglasertechniek. Het grote voordeel hiervan is; er hoeft minder hoornvliesweefsel gelaserd te worden. Deze behandeling maakt ooglaseren vaak toch mogelijk wanneer u een relatief dun hoornvlies heeft. De kans is bovendien groter dat u na de Zyoptix-laserbehandeling beter ziet in het donker en bij fel licht.

ARTISAN implantlenzen

ARTISAN lenzen zijn implantlenzen die blijvend in het oog worden geplaatst door een oogarts, zodat u altijd goed ziet. U hoeft niet langer gebruik te maken van een bril of contactlenzen. Het is net alsof uw refractie afwijking er niet meer is. De ARTISAN implantlens behoeft geen onderhoud en kan voor altijd blijven zitten.

PRK ooglaserbehandeling
Dit gebeurt poliklinisch, is eenvoudiger en niet zo duur dan de Lasik methode. Bij PRK wordt het bovenste laagje van het hoornvlies

geheel verwijderd Hierna wordt met de laser de gewenste correctie uitgevoerd

Conductieve Keratoplastiek (CK) ooglaser behandeling

Heeft u angst voor een laserbehandeling, maar u wilt wel definitief van uw bril af? Dan is Conductieve Keratoplastiek wellicht
iets voor u. Een CK ooglaserbehandeling is een zeer geavanceerde techniek waarbij gebruik gemaakt wordt van radiogolven om de vorm van het hoornvlies van het oog te ‘herstellen’. Hierbij moet u denken aan mensen die verziend zijn, of van dichtbij niet scherp zien.