Intralase Lasik ook wel Intralasik of Femtosecond laser genoemd

Bij intralase Lasik ( intralasik, Femtosecond laser) wordt het flapje gemaakt met de laser in plaats van met een mesje (microkeratome) zoals bij Lasik. Het voordeel hiervan is dat er veel preciezer kan worden gesneden dan bij de traditionele methode. Hierdoor is de kans op complicaties aanzienlijk verkleind. Ook het zien is na deze behandeling nog beter dan bij de traditionele methode. Tevens is er bij deze behandeling minder pijn en irritatie.

Intralase laser behandeling is géén methode om de oogcorrectie uit te voeren. Het is slechts de eerste stap van een ooglaserbehandeling. Eerst wordt met de laser een hoornvliesflapje gemaakt en daarna wordt de correctie uitgevoerd. Het flapje

wordt daarna weer voorzichtig teruggeklapt.

Eigenschappen van IntraLase Lasik ( intralasik, Femtosecond laser):

Als het hoornvlies te steil te vlak of te onregelmatig is, dan kan er met een mesje geen flapje worden gemaakt. In dergelijke gevallen biedt IntraLase een uitweg. In andere gevallen kunt u zelf hiervoor kiezen vanwege de extra veiligheid en het minimum aan mogelijke complicaties.

25% van alle LASIK behandelingen in de US worden uitgevoerd met deze laser. In Nederland beschikt het Dunya Oogziekenhuis als een van de weinigen over de Intralase.

Meer informatie over Intralase Lasik ( intralasik, Femtosecond laser) vindt u hier.