LASIK behandeling

Met een LASIK behandeling kunnen ogen behandeld worden voor zowel bij- als verziendheid.

Al of niet in combinatie met een cilinder. Deze methode wordt veel toegepast en er zijn wereldwijd al miljoenen paar ogen

succesvol behandeld.

Wat houdt deze laser behandeling in?

Bij deze methode wordt eerst het bovenste laagje van het hoornvlies losgemaakt en omgeklapt. Hierna wordt met de laser microscopisch kleine hoeveelheden hoornvliesweefsel verdampt. Na deze procedé wordt het flapje terug geplaatst, hierdoor gaat het herstel snel. De hersteltijd voor bijziendheid is ongeveer een dag, voor verziendheid ongeveer een week.

Zuigring
Lasik zuigring Voor aanvang van de operatie wordt een zuigring op het oog geplaatst, die het oog fixeert. Daarbij wordt een lichte, korte druk op het oog uitgeoefend.
 
Preparatie van het flapje

Lasik-mikrokeratoom

Op de foto links wordt het automatisch gestuurde precisiesnijapparaat, het zogenaamde Mikrokeratoom, gebruikt,,om de hoornvliesflap te maken.. Als alternatief kan het flapje ook gemaakt worden met de laser.

 
Openklappen van het hoornvliesflapje
Lasik Hoornvlies Het hoornvliesflapje wordt voor de lasercorrectie opengeklapt.
 
De Laser verdampt kleine hoeveelheden hoornvliesweefsel

lasik-lasercorrectie

Met de Excimer Laser wordt nu microscopisch kleine hoeveelheden hoornvliesweefsel verdampt.

 

 

Wondafdichting

lasik-wondafdekking

Na de succesvolle correctie wordt het flapje weer in zijn oorspronkelijke vorm terug geklapt. Het flapje zuigt zichzelf weer vast, zonder dat het gehecht hoeft te worden.

Lasik behandeling - Voordeel :

Het flapje is een levend verbandje, waardoor het genezingsproces positief wordt beinvloed en U in de regel pijnvrij blijft.

   

LASIK behandeling is bijna pijnloos.

De oogcorrectie geschiedt onder druppelverdoving en duurt tussen de 20 seconden en 2 minuten. De hele procedure duurt slechts 15 minuten en geschiedt poliklinisch. Het grote voordeel van Lasik is dat u bijna direct zichtbaar resultaat heeft. Bij enkele lasiklinieken kunnen beide ogen direct achter elkaar behandeld worden. Soms is er nog een lichte brilcorrectie nodig, zoals voor 's nachts autorijden. Een nadeel is dat de behandeling niet ongedaan gemaakt kan worden.


Voor wie is een LASIK behandeling geschikt?
Het is geschikt voor bijzienden en verzienden met een brilsterkte van +circa 4.0 tot circa -10.0 dioptrie en cilindrische afwijkingen tot 6. U dient ouder te zijn dan 18 jaar en niet ouder dan 65 jaar. Iedere lasikkliniek hanteert zijn eigen leeftijdsgrenzen, de genoemde leeftijden verschillen dus per kliniek. De bijziendheid of verziendheid moet gedurende het laatste jaar stabiel zijn geweest.


Voor een Lasik behandeling worden de ogen eerst onderzocht en getest. Het is niet altijd mogelijk en indien u in verwachting bent kan het beter worden uitgesteld. De oogsterkte mag het laatste jaar niet meer veranderd zijn. De resultaten zijn vrijwel gelijk aan die van LASEK. Het grote voordeel is dat u bijna direct zichtbaar resultaat heeft. De hersteltijd voor bijziendheid is ongeveer een dag, voor verziendheid ongeveer 7 dagen.Complicaties bij een LASIK behandeling
Net als bij alle operaties kunnen er complicaties optreden, in sommige gevallen zelfs met blijvende schade. Van te voren wordt dan ook een toestemmingsformulier ingevuld. De eventuele risico's worden tevoren altijd besproken. Maar dankzij de moderne technieken die vandaag de dag worden toegepast is de kans op complicaties erg klein. Maar de mogelijkheid bestaat dat er tijdens of na de behandeling iets mis gaat of dat het resultaat achteraf niet aan uw verwachtingen voldoet. Controle is na een LASIK behandeling erg belangrijk.

Wij hebben hier summiere uitleg gegeven over wat deze ooglaserbehandeling inhoudt. Lasikklinieken hebben hun eigen werkwijze en richtlijnen en die kunnen verschillen met wat op deze pagina staat vermeld.

Raadpleeg dus altijd uw behandelend arts of Lasikkliniek indien u een LASIK behandeling overweegt.