Epi Lasik ooglaser behandeling - wat is het nou precies?

Met Epi lasik kunnen bijna alle ogen op een veilige methode gelaserd worden.

Het is een combinatie van Lasik en Lasek. Deze ooglaser behandeling wordt inmiddels uitgedragen als zou het beste van de technieken lasek en lasik combineren.

Wat houdt een dergelijke ooglaser behandeling in?
Bij deze aanpak wordt geen flapje gemaakt in de diepere laag van het hoornvlies, maar in de bovenste laag van het hoornvlies.

Het flapje wordt los getrild van de onderlaag. In tegenstelling tot de Lasek/prk methode wordt bij Epi lasik geen gebruik gemaakt

van alcohol. Na de behandeling wordt het flapje weer teruggelegd. Hierna werkt het enige dagen als een levend verbandje

terwijl eronder een nieuwe epitheellaag groeit.

Voor wie is Epi lasik geschikt?

1. Eepitheel wordt gescheiden 2. De afwijking wordt gelaserd
3. Oppervlak is opnieuw gevormd 4. Flapje wordt teruggeklapt.

 

Resultaten

De resultaten zijn voortreffend. Het enige nadeel van deze procedure is dat het genezingsproces iets langer duurt (ongeveer 5 á 7 dagen) en de ogen kunnen enkele dagen geïrriteerd en pijnlijk zijn. Er is een zeer kleine kans op haze. (een irreguliere lichtbreking door het hoornvliesoppervlak en wordt vaak als onplezierig ervaren).

Welke ooglaserkliniek gebruikt Epi lasik?

De aandacht voor deze behandelmethode groeit zeer snel. In zowel Nederland als het buitenland zijn er diverse klinieken die deze ooglaser behandeling toepassen. Het is aan te raden om de diverse klinieken met elkaar te vergelijken, want de prijzen voor een dergelijke behandeling lopen nogal fors uiteen.

Wij hebben hier summiere uitleg gegeven over wat deze laserbehandeling inhoudt.

Ooglaserklinieken hebben hun eigen werkwijze en richtlijnem en die kunnen verschillen met wat op deze pagina staat vermeld.

Raadpleeg dus altijd uw behandelend arts of ooglaserkliniek indien u een Epi lasik ooglaser behandeling overweegt.