Implantlenzen - ARTISAN en ARTIFLEX implantaatlenzen

Implantlenzen (van Artisan en/of Artiflex ) worden in het oog geïmplanteerd voor het corrigeren van bij-, verziendheid of cilinder afwijkingen.

Voor sommigen is ooglaseren geen optie. Implantaatlenzen zijn dan een perfect alternatief. Voorafgaand aan een oogbehandeling is een uitgebreid oogheelkundig vooronderzoek nodig. Aan de hand van de uitkomsten van dit onderzoek zal de oogarts u de beste

behandelmethode adviseren. Een implantlens brengt zelfs minder complicaties met zich. Indien een laserbehandeling niet voor u geschikt zijn dan is er nog een uitstekend, al dan niet beter alternatief, namelijk implantaatlenzen.

Implantaatlenzen

Veel toegepaste implantlenzen zijn de ARTISAN-lens en de ARTIFLEX-lens.

Deze implantaatlenzen zijn de modernste methode van brilvervangende chirurgie. Het enige verschil tussen de tweeis dat de eerste lens flexibel is. Dit maakt het mogelijk om de lens door een kleine incisie in het oog te plaatsen. Hechten is veelal niet meer nodig en de genezing gaat zeer snel; U heeft meestall binnen één- of enkele dagen na de operatie al goed zicht zonder correctie.

Het implanteren van ARTISAN-lenzen kan bij -23,5 tot en met +12. Implanteren van ARTIFLEX-lenzen kan nu alleen nog worden uitgevoerd bij bijziendheid van -2 tot -14,5. ARTIFLEX lenzen voor verziendheid en cilinderafwijkingen zijn in ontwikkeling. Deze lenzen vergen geen onderhoud en blijven voor altijd in het oog zitten. Mochten er redenen om de implantaatlens te vervangen, dan is dat altijd mogelijk en meestal probleemloos.

Implantlenzen

Complicaties implantlenzen

Net als bij alle operaties kunnen er complicaties optreden, in sommige gevallen zelfs met blijvende schade. De eventuele risico's worden tevoren altijd besproken. U kunt zich natuurlijk al wel enigsinds inlezen over de gevaren van het ooglaseren dan weet u in ieder geval wat een aantal complicaties kunnen zijn ondanks dat het een compleet andere methode is. Implantaatlenzen kunnen minder complicaties met zich mee brengen. Ook het aantal herbehandelingen ligt erg laag. Implantatie van de Artisan- en de Artiflex-lens zijn niet definitief, de lenzen kunnen te allen tijde weer worden verwijderd.

Wij hebben hier uitleg gegeven over wat implantaatlenzen inhouden.

Hier vindt u meer informatie over Artisan en Artiflex implantlenzen