Wavefront laser (Zyoptix)

Wavefront laser (Zyoptix) betekent dat een laserbehandeling nu uniek is voor elk oog.

Het is de nieuwste aanvulling op de bestaande conventionele LASIK en LASEK ooglasermethoden. Veel bril en/of contactlensdragers hebben naast de gewone afwijking zoals bij- en verziendheid en cilinderafwijking, ook nog een fijnere afwijking.

wavefront laserbehandeling

Met deze technologie worden refractieafwijkingen nog preciezer gecorrigeerd. Met deze behandeling is het mogelijk om beter te zien dan u met bril en/of contactlenzen zult zien. Alle klinieken, die (Zyoptix) Wavefront laser uitvoeren, hebben zo hun eigen richtlijnen, maar algemeen kunt u stellen dat deze behandeling geschikt is voor zowel bij- alswel voor verziendheid met een sterkte van -7.00 dioptrie tot +4.00 dioptrie en een cilinderafwijking tot 3.00 dioptrie.

Hoewel deze laserbehandeling voornamelijk wordt uitgevoerd als aanvulling op de LASIK- of de LASEK, PRK-methode, is het ook een goede oplossing als u te wijde pupillen in het donker heeft of als u last heeft van nachtblindheid.

Verschillende laserfabrikanten hebben elk een eigen merknaam gegeven aan deze technologie zoals Zyoptix, Tosca, Custom cornea, Wavescan etc. Bij een 'standaard' behandeling worden alleen aberraties van de eerste orde behandeld: bijziendheid, verziendheid en/of astigmatisme. Bij Wavefront laser worden ook aberraties van hogere orde behandelt.  Deze behandeling is snel en bijna geheel zonder pijn.

Het verbetert niet alleen de oogsterkte, maar ook de kleine oogafwijkingen die de kwaliteit van zien beïnvloeden. De gemeten gezichtsscherpte na een Zyoptix behandeling is vaak hoger dan voorheen met bril of contactlenzen. Vooral bij slechtere lichtomstandigheden zijn deze verschillen merkbaar.

Zyoptix laserbehandeling

 

Wavefront laser complicaties

Net als bij alle operaties kunnen er complicaties optreden, in sommige gevallen zelfs met blijvende schade. De eventuele risico's worden tevoren altijd besproken. Maar dankzij de moderne technieken die vandaag de dag worden toegepast is de kans op complicaties erg klein.
Het wordt gebruikt als aanvulling op de bestaande ooglaser behandelingen. Complicaties zijn afhankelijk van welke ooglaser methode (LASIK, LASEK, PRK) er gebruikt gaat worden.

Niet ieder oog is geschikt voor deze behandeling. De kliniek zal u hierover kunnen adviseren.

Wanneer wordt Wavefront laser aangeraden en wat zijn de voordelen?

Wij hebben hier summiere uitleg gegeven over wat Zyoptix inhoudt.

Ooglaserklinieken hebben hun eigen werkwijze en richtlijnen en die kunnen verschillen met wat op deze pagina staat vermeld. Raadpleeg dus altijd uw behandelend arts of ooglaserkliniek indien u Wavefront laser overweegt.